KOSPRYSE
STYG.
Weens
die droogte in SA is hoër kospryse almal se voorland. Dit is veral problematies,
omdat arm mense nog swaarder getref gaan word. Sou die Staat pryse subsidieër
sou dit ‘n uitkoms wees. Maar met die Staatskas in ‘n nou kanaal twyfel ek of
dit haalbaar is.
Wat
nou gedoen?
Vir
diegene wat kan aanpas, is die vraag: eet ons reg? Kyk ons na die kwaliteit en
kwantiteit van voedsel?
Wat
moet ons vermy: kitskosse. Smaak lekker, is moeiteloos, maar ongesond. Dit sit
onnodige vet aan wat spanning op organe soos die hart en lewer plaas. Dit kos
heelwat en veroorsaak dat ons medikasie by dokters kry vir suikersiektes en hoë
bloeddruk. Maw finansiëel ‘n swak kopie.
Wat
moet ons eet? Minder hoeveelhede. Kyk na die Europeane hulle is skraal, want
hulle eet minder. Hulle gebruik minder medikasie.
Eet
alle groente en vrugte bo die grond. Eet eiers en vleis. Kyk weer na
hoeveelhede. Drink water, tee en koffie.
Die
skaal sal praat en jou beursie glimlag en jou hart sal bokspring van blydskap.
No comments:
Post a Comment